BLOG – štampa na majicama

KVALITET STAMPE NA MAJICAMA

Osnovno pravilo za kvalitetnu stampu na majicama je odabir tehnike kojom se stampa i upotreba kvalitetnih boja. Pravilno odstampana majica nikada ne bi trebala da izbledi. Boja ne sme da se skida ili puca posle samo nekoliko pranja ili cak posle prvog pranja. Pravilo je da se majica ili neki drugi odstampan odevni predmet ne pere odmah posle stampe vec nakon 48 sati. Boja iako je suva na dodir mora da prodje kroz proces polimerizacije i da se potpuno sjedini sa materijalom na koji je stampana.

Postoji nekoliko različitih uobičajenih tehnika štampanja  majica, a sito štampa je najkvalitetnija i najprofesionalnija. Kod sito stampe postoji razlika u bojama koje se upotrebljavaju u procesu stampe.

Sito stampa je odlicna  za štampu na prirodnim vlaknima (poput pamuka), ali može dobro da funkcioniše i u mešanim vlaknima (poput nekih 50/50 mešavina poliestera i pamuka ili mesavina pamuka i elastina ). Print na majici trajaće onoliko koliko vam traje majica.


BOJE NA VODENOJ BAZI


Boje za sito stampu na majicama na vodenoj bazi uvek je najbolje za brendove  koji žele da pošalju poruku da su ekološki prihvatljivi i da im je važno da  njihov print bude drugačiji.
Boje na vodenoj bazi imaju najmanji uticaj na životnu sredinu od bilo koje druge boje za sito štampu. Ako želite da „postanete zeleni“, boje na bazi vode će vam pružiti savršeno prirodno rešenje sito štampe
Otisci na vodenoj bazi su izuzetno mekani, gotovo ih ne možete ni osetiti! Takođe nikada neće puknuti, oljuštiti se ili izbledeti jer su nakon štampe deo tkanine.
 

PLASTISOL BOJE


Boja za štampu koja je veoma prilagođena za štampariju. Može da se ostavi duže na situ jer ne zapušava rupice šablona.  Boja se suši tek nakon prolaska  odštampane majice kroz termo tunel.
Boja je spremna za štampu direktno iz svog pakovanja u 90% slučajeva Može se štampati mokro na mokro, povećavajući brzinu proizvodnje • Može se koristiti i za tamne i za svetle tkanine • Lako se odlaže •

Mane plastisol boja:
Boja je  termoplastika, pa će se topiti ako dođe u kontakt sa vrućim stvarima  i ne može se peglati • Print na majici  koji možete osetiti • 
Ukoliko plastisol nije pravilno odštampan i osušen nakon štampe može se desiti da se print skida posle pranja ili da print puca ili se ljušti sa tkanine. 



FLEX ili FLOCK štampanje


Flek štampa  uključuje termičko lepljenje dizajna pvc ili poliuretanske folije  na odeću. Folija se iseca na kateru i pomoću termo prese se zalepi ma majicu ili neki drugi odevni predmet. Prednost ove metode je da pruža kvalitet koji čak ni tehnika sito štampe ne može da pruži.
Posebno u slučajevima gde je potrebno uraditi nekoliko primeraka štampe. 
Nedostatak ove vrste štampe je ograničenje dostupnih boja. 
Štampanje omogućava da koristite samo jednu po jednu boju.




3 Replies to “BLOG – štampa na majicama”

  1. Cesto klijenti sami odaberu uslugu a istinski je pametno savetovati se sa ljudima koji vrse stampanje jer oni znaju i trošak po komadu i kvalitet i trajnost

Leave a Reply

Your email address will not be published.